Cik Qaqa Chiquititas ❤
THE SWEET OWNER



Cik Qaqa Chiquititas
Atika Baharudin
Sweet Sixteen '13
SPM Candidates 2014
SMK Tengku Panglima Perang Tengku Muhammad
6 December 1997

Saya akan menggunakan kata ganti nama "aku" disini. Sebab lebih selesa kot. Hehe. Mintak maaf ye readers :)

NAVIGATION

Navigation : touch hover image



Entry Owner Lyrics Ohsem

Assalamualaikum :) Hello peeps! Welcome to my super duper awesome blog :P Don't forget to follow me, drop your link and comment ❤


FAVOURITE QUOTES

Apabila untuk mendapatkan sesuatu itu. Bersungguh-sungguh macam mana pun kita. Bersusah-payah macam mana pun kita. Berusaha macam mana pun kita. Jika Allah s.w.t telah mengkehendaki itu bukan milik kita. Maka kita wajib menerimanya dengan hati yang redha. Sesungguhnya Allah telah menyediakan sesuatu yang lebih baik sebagai pengganti :)


TALKIE TALKING

No Harsh words here dear
Kindly drop your link
I will blogwalking you back
I'll be glad if you give your feedback about my blog
Let's be my super friends

 budak belum mandi kat sini



BLOG ARCHIVE



SPREAD THE LOVE



ASK ME?




PENGOMEN TERHEBAT

AWESOME CREDITS


Basecode: Nurul AtiQah
Edit by: Cikmimin
Re-Edited By: Atika Baharudin
Follow: Facebook | Twitter 
Best Views : Google Chrome







Kelemahan Wanita : Keupayaan Mengagak


Korang kena baca sampai habis tau walaupun korang dah nguap nguap tanda bosan T.T Nanti korang tak paham. Okay? HAHA. Refer to pengetahuan suam kuku aku ni, perempuan lah yg paling pandai mengagak. Ekspeceli dlm couple, kita dapat agak yg lelaki tu curang ke tak. Betui dak? Tapi, aku nak tanya korang sebagai perempuan, cuba korang agak2 macam mana kita boleh agak yg pasangan kita tu curang? *Indian language* Oh, lupa. Korang mana boleh agak, korang kan takde ability tu. Okay okay sorry.

Kita dapat agak pun sebab perubahan mendadak yang ditunjukkan oleh si lelaki. Korang tahu kan macamana perubahannya? Hello? Bila someone dah tunjuk belang macam tu budak tadika pun boleh agak kot. Okay ini tipu. Aku time tadika pandai main Barbie je. Eh lupa aku yg aku tak tadika terus masuk darjah satu. Okay sorry lagi. HAHA

Nota kaki : Ni contoh je ye. Yelah, risau jugak aku kang tak pepasai kena bash ramai2 oleh segerombolan lelaki. (gerombolan tu bukan untuk binatang ke?) Wkwkwkw

Okay, back to main topic. Melalut je kau ni Qaqa :D

Allah Maha Adil dan Dia mencipta lelaki dan perempuan dengan sikap yang saling melengkapi antara satu sama lain.

Sebagai contoh empunya blog jelah, aku seriusly memang bebal (kurang cerdik je) kalau bab tengok peta, lego, kapal terbang mainan, kejadah lain yg sewaktu dengannya lah. Tengok nephew pasang lego kemain laju, tahu je mana nak letak benda alah tu, telan air liur aku. Gulp! Tapi nasib baik aku ni pandai lah jugak dlm bab cover mengaver diri ni, so aku gunakan kelebihan aku sebaiknya utk tunjuk pandai jugak kat situ. Padahal hampeh aku tak tahu apa. HAHAHA



Keupayaan ini berguna utk lelaki sejak zaman batu lagi sebagai pemburu untuk menangkap binatang buruan dengan mudah. Dia mampu mengagak jarak, kelajuan dan kedudukan dia dengan binatang buruan tersebut. Selain itu, mereka juga dapat cari jalan pulang dgn menggunakan bacaan minda sahaja.

See? Hebat kan lelaki? Hewhew. Satu kajian oleh Prof. Camilla Benbow daripada lowa State University (1983) mendapati bahawa..

Anak perempuan pada umur empat tahun boleh melihat rajah dua dimensi tetapi anak lelaki lebih mampu melihat rajah tiga dimensi.

So galss. Katakanlah boypreng korang tengah drive dan suddenly sesat, aku rasa korang takyah lah sibuk nak suruh dia stop kat tepi jalan then suruh dia minta pertolongan kat orang lain. Ye memang, “malu bertanya sesat jalan”. Tapi, niat baik korang tu mungkin akan menyebabkan dia bertambah naik marah. Kalau dia tak marah all out pun, dia probably pendam perasaan dia. Eventho perkara ni remeh buat kita, tapi bagi dia ni lah buat dia rasa gagal dan malu depan org tersayang. Memang aku kompem gelpreng akan merungut dlm hati, tapi demi menjaga hati si dia apa salahnya diamkan saja kan? Euw euw, dah macam Dr. Cinta pula daku :D



Yang lelaki pulak, katakan korang tengah jalan2 dengan gelpreng kat Jalan TAR, tetibe ada pelancong tanya gelpreng korang tentang arah tuju untuk pergi ke sesuatu tempat. Aku rasa better korang cepat2 tawarkan diri korang untuk membantu. Sian kot kat gelpreng korang terseksa nak berlakon bijak depan pelancong tu. Tapi aku lagi simpati kat pelancong tu sebab makin sesat dia dibuatnya. HAHAHAHA




So girl, belajar untuk terima hakikat yg ni fakta tentang kelemahan diri kita. Aku dah redha dan aku memang setuju dgn fakta ni. HAHAHA. Kepada lelaki, mohon jangan ketawakan kami pulak! Jangan risau, nanti aku bongkar tentang kelemahan lelaki pulak. Tungguuuu *evil laugh*

 


13 Comments:

Blogger FairuzAqilah said...

hehe.. seronok baca.. info! :)

22 November 2013 at 21:00  
Blogger Atika Baharudin said...

hehe, thanks dear :)

22 November 2013 at 23:21  
Blogger Afiqah Adzan said...

Hehe nice sharing :)

22 November 2013 at 23:56  
Blogger Atika Baharudin said...

heee yaaa :)

23 November 2013 at 00:59  
Blogger Amani◕‿◕ said...

Yeke?? tak percaya/.

23 November 2013 at 22:58  
Blogger Atika Baharudin said...

Yuppp :) satu hari nanti awak pecaya lah :D

24 November 2013 at 01:02  
Blogger Nur Shazleen said...

dalam kelas, budak lelaki selalu main kiub tu. macam mana tah diorang buat. sampai pening leen ._. haha btw nice sharing :)

24 November 2013 at 01:07  
Blogger Atika Baharudin said...

haha, kannn pening kannn. okay kita geng :D thankss leen :)

24 November 2013 at 01:33  
Blogger Amani◕‿◕ said...

okok :D

24 November 2013 at 05:40  
Blogger Atika Baharudin said...

:D

24 November 2013 at 11:23  
Blogger Siara Elina said...

haha baru tau.. yup betul, jangan ketawakan kami wahai lelaki >< qaqa, cepat2 laa bongkar rahsia lelaki plak. haha

3 December 2013 at 05:39  
Blogger Ahmad Zaki said...

Ya la tu. Betul la kan2... Ada pengalaman cam tu ke Qaqa

ZH Blogger

3 December 2013 at 17:53  
Blogger Atika Baharudin said...

@siara : sama lah, qaqa pun baru tahu :D ye ye coming soon >< haha

@ZH : hahah, takde lagi :P

4 December 2013 at 07:12  

Post a Comment

Terima kasih daun keladi,
Esok-esok komen lagi...