Cik Qaqa Chiquititas ❤
THE SWEET OWNER



Cik Qaqa Chiquititas
Atika Baharudin
Sweet Sixteen '13
SPM Candidates 2014
SMK Tengku Panglima Perang Tengku Muhammad
6 December 1997

Saya akan menggunakan kata ganti nama "aku" disini. Sebab lebih selesa kot. Hehe. Mintak maaf ye readers :)

NAVIGATION

Navigation : touch hover image



Entry Owner Lyrics Ohsem

Assalamualaikum :) Hello peeps! Welcome to my super duper awesome blog :P Don't forget to follow me, drop your link and comment ❤


FAVOURITE QUOTES

Apabila untuk mendapatkan sesuatu itu. Bersungguh-sungguh macam mana pun kita. Bersusah-payah macam mana pun kita. Berusaha macam mana pun kita. Jika Allah s.w.t telah mengkehendaki itu bukan milik kita. Maka kita wajib menerimanya dengan hati yang redha. Sesungguhnya Allah telah menyediakan sesuatu yang lebih baik sebagai pengganti :)


TALKIE TALKING

No Harsh words here dear
Kindly drop your link
I will blogwalking you back
I'll be glad if you give your feedback about my blog
Let's be my super friends

 budak belum mandi kat sini



BLOG ARCHIVE



SPREAD THE LOVE



ASK ME?




PENGOMEN TERHEBAT

AWESOME CREDITS


Basecode: Nurul AtiQah
Edit by: Cikmimin
Re-Edited By: Atika Baharudin
Follow: Facebook | Twitter 
Best Views : Google Chrome







Preview : Disney Frozen




Fuyofuyo. Lama aku tak hupdate belog. Ada la dalam 4,5 hari. Hewhew. Otak pun dah beku tak tahu nak post pasal apa ni. Ugh. So, berterima kasih sangat dengan nescafe yang aku tengah minum sekarang ni. Sebab dia (nescafe) lah aku dapat idea. Thanks thanks! HAHA. Maaf, penulis sedang ngantuk -.-

Eh nak cerita jap pasal semalam. Motif cerita : minta simpati kalian :/
LOL. Semalam aku ada je online blog kejap, aku dah pishang (bahasa rempitz) sgt kat kampung ni sampai desperate gile pegi langgan internet hotlink broadband RM3 :) *senyum cover malu*  K, mohon jangan gelak. Pelis k? HAHA. So first aku terjah ialah Cbox aku. Then, aku blogwalking sana sini, komen situ sini, online Facebook, Twitter. Aku ingat dapat lah nak update satu entri lepas blogwalking tu even aku tak tahu lagi nak update ape. Haha. Then dapat mesej, "Anda telah menggunakan 80% bla..bla.." Dengan sepantas kilat dan petir umpama yang berlaku di Kuantan aku menyepatkan langkah anak mata ku membaca entri dan jari jemari ku menaip komen di blog yang aku terjah (pemusnah bahasa ibunda betoi aku ni) HAHAHA. Aku harap korang paham apa yang aku cakap ni hokey!

Pastu tetibe kat satu blog tu, aku tak boleh tinggalkan footprints aku kat cbox blog tu. Jantung aku berdegup kencang. Aku check mesej "Anda telah menggunakan 100% blaa....bla..." Saat itu dunia aku terasa kelam, gelap gelita seumpama dah takde makna kehidupan ni lagi. Harapan ku untuk update blog yang aku sendiri tak pasti lagi nak update pasal apa tidak kesampaian :( HAHAHA, apa aku merepek ni? Eh sukati aku lah, blog aku kot. Muahaha

Okay dah dah *tenangkan diri* 
Korang dah tengok cerita ni? Lambatnya aku update, cite ni dah keluar panggung dah lama kot. Okay dibenarkan boo aku sekarang. Boo la, boo la :P 
Serius cakap best gila kot. Biaq lah hampa nak cakap ceq ni childish ka apa, tapi memang ceq suka ceghita ni :) Wuuuu. Soundtrack dia pun best tau. Demi Lovato - Let It Go. Eh yang ni pun For The First Time - Kristen Bell. banyak lagi laaaaa. Onyomnyomnyom comel suara :* 



Queen Elsa, kakak. Terpaksa pulaukan adiknya demi kebaikan. Disebabkan insiden yang berlaku antara dia dan adiknya, Princess Anna semasa kecil, Elsa terpaksa merahsiakan kuasanya daripada adiknya dan yang menimbulkan kerisauannya ialah kuasanya bertambah kuat dari hari ke hari. Eh tengok sendiri laaaaa..



Princess Anna, seorang yang sangat lincah dan periang berbanding kakaknya yang agak matang. Sian gila tengok time dia kena pulau oleh kakak dia time kecik kecik. Hari2 nyanyi depan pintu kakak dia lagu ni sampai besar, tapi kakak dia tak penah layan pun. Demi kebaikan :') Do you wanna build the snow man..... lalalala... Eh saksikan sendiri laaaa..




Satu hari time hari pertabalan Elsa sebagai Queen, sebab si Elsa ni tak dapat kawal kemarahan, then rahsia tentang kuasanya terbongkar menyebabkan seluruh rakyat tekejut monyet. Dan, gambar kat atas tu efek kuasa Elsa terhadap negara dorang. BEKU. Eh lupa nak gitau, mak bapak dorang mati terlibat dalam titanic. Wakaka. Kenapa Elsa marah sangat? Eh tonton sendiri laaaa...



Baru tahu cara nak overcome negara dorang yang dah beku tu ialah kasih sayang sejati :) Kasih sayang dua beradik ni bersatu, then negara back to normal. HAHA simple bebenorr. Well well dah nama cerita dongeng. Ape kau?

Bagi aku best la jugak cite ni, enjoy je tengok. Lagi2 dengan adanya kehadiran Olaf (orang salji hidup). Watak Olaf ni kalau Malay version dipegang oleh Ray Era FM. Haa, muka Olaf dengan Ray ni pun lebih kurang sama je aku tengok. Muahaha. Aku tak tahu lah apa pendapat korang pulak. Terutamanya lelaki, aku tak rasa lelaki minat cite ni. Uhuk uhuk. Tak sedo dah pukul 1. Take care :*



18 Comments:

Blogger muhammad azuan said...

ohhh ni lha movie lagu demi lovato yang let it go let it go tu ea..ahaha

4 December 2013 at 18:44  
Blogger Atika Baharudin said...

This comment has been removed by the author.

4 December 2013 at 23:25  
Blogger Atika Baharudin said...

yup! hahaha

4 December 2013 at 23:25  
Blogger athiqi ariff said...

besh ke qaga cter ni?

5 December 2013 at 01:36  
Blogger Atika Baharudin said...

hahaha. QAQA lah thiqi. bukan QAGA. lol :D bagi qaqa best. ngeee

5 December 2013 at 02:44  
Blogger Teena Tna said...

Tak pernah dengar pasal citer ni tapi macam best. Nak tengok jugaklah lepas ni :)

5 December 2013 at 02:54  
Blogger athiqi ariff said...

sori2 mek..tiqi ado penyakit dyslexia cikit..sbb 2 spelling error skmo..n saloh baco

5 December 2013 at 03:09  
Blogger Atika Baharudin said...

@Teena : tak penah dgr? hehe, tengok lah. sdg tayang kat wayang. best! :)

@thiqi : err mu nihh sumbak. tp kito simpati ke mu ado pnyakit. takpe takpe :D

5 December 2013 at 05:37  
Blogger Anne Nurain said...

wahh mcm best je citer pasal adik beradik, mesti ada part tacink2 ni kan? hehe.. nanti nak donlod la..

5 December 2013 at 07:03  
Blogger Siara Elina said...

best citer nie (: org salji tuu lawak .. habis tercabut kepala hahaha

5 December 2013 at 11:09  
Blogger Ahmad Zaki said...

Kartun... Macam best je... hehehe

ZH Blogger

6 December 2013 at 00:49  
Blogger Atika Baharudin said...

@Anne : yup! memang best pun. tahu takpe. ade jugak rase nak nangis. heheh

@siara : kan kan. bukan kepala je. semua anggota badan tercabut. wakaka

@ZH : memang best pun lerw :D

6 December 2013 at 03:26  
Blogger Nurul Farahizzati said...

akak lebih suka versi pelakon dia, idina menzel (suara latar watak elsa).. sebab suara dia ada keseksiannya tersendiri.. hehe..

6 December 2013 at 04:57  
Blogger muhammad azuan said...

lagu dia awesome hope movie dia pon awesome :D

6 December 2013 at 06:32  
Blogger Atika Baharudin said...

@farahizzati : haah. best kan suara elsa? actually qaqa taktahu nama suara latar elsa. tu sbab letak demi lovato .hahah

@azuan : memang best pun.lalala :D

6 December 2013 at 08:04  
Blogger Akeyla Azmi said...

ALAAAAAAAAAA QILA NAK GI TENGOK TT_TT
BUT NO MONEY RN SO YEAH. NO FROZEN FOR ME SOBS

6 December 2013 at 08:39  
Blogger Ahmad Zaki said...

Selalu ZH pergi wayang pun tengok kartun. Sebab memang memuaskan hati dan sanubar. Hehehehe...

ZH Blogger

8 December 2013 at 18:00  
Blogger Atika Baharudin said...

@Akeyla : Ahaha. Alolo, download jelah ;) hehe
@ZH : Oh yeke? Betul betul. Cerita kartun lagi best kot. heheh..

9 December 2013 at 21:33  

Post a Comment

Terima kasih daun keladi,
Esok-esok komen lagi...