Cik Qaqa Chiquititas ❤
THE SWEET OWNER



Cik Qaqa Chiquititas
Atika Baharudin
Sweet Sixteen '13
SPM Candidates 2014
SMK Tengku Panglima Perang Tengku Muhammad
6 December 1997

Saya akan menggunakan kata ganti nama "aku" disini. Sebab lebih selesa kot. Hehe. Mintak maaf ye readers :)

NAVIGATION

Navigation : touch hover image



Entry Owner Lyrics Ohsem

Assalamualaikum :) Hello peeps! Welcome to my super duper awesome blog :P Don't forget to follow me, drop your link and comment ❤


FAVOURITE QUOTES

Apabila untuk mendapatkan sesuatu itu. Bersungguh-sungguh macam mana pun kita. Bersusah-payah macam mana pun kita. Berusaha macam mana pun kita. Jika Allah s.w.t telah mengkehendaki itu bukan milik kita. Maka kita wajib menerimanya dengan hati yang redha. Sesungguhnya Allah telah menyediakan sesuatu yang lebih baik sebagai pengganti :)


TALKIE TALKING

No Harsh words here dear
Kindly drop your link
I will blogwalking you back
I'll be glad if you give your feedback about my blog
Let's be my super friends

 budak belum mandi kat sini



BLOG ARCHIVE



SPREAD THE LOVE



ASK ME?




PENGOMEN TERHEBAT

AWESOME CREDITS


Basecode: Nurul AtiQah
Edit by: Cikmimin
Re-Edited By: Atika Baharudin
Follow: Facebook | Twitter 
Best Views : Google Chrome







Cerita 3 Dalam 1


Hui hui.Ada baik ka? Berapa hari tak sentuh langsung blog ni *sapu debu halus yang ada* Selalunya dalam sehari tu mesti ada jenguk2 sikit kalau tak update pun. Sekarang nak buat entri 3 dalam 1. Pendek kata, cerita macam2 cerita dalam satu entri. Yang buat cenggini oghang pemalaihh macam aku jaa. HAHA. Okay tipu, aku bukan pemalas lah. Ada sebab kenapa aku buat cemni (sebab lah sangaatt) :P

Sebabnya, aku spent holiday kat kampung. Nak main tenet sgt susah okay. Tu sebab jarang nampak bayang-bayang aku. Kalau kat umah aku tu ada wifi. Mintak maaf lah kalau aku tak sempat nak blogwalking korang balik tau? Deep in my heart, aku rindu nak blogwalking korang. Cehh ayat? Hewhew. So aku sekarang bebas internet, bebas bersosial, bebas blogging, bebas tol, bebas cukai, bebas rasuah. K mengarut semata-mata. LOL

Cerita 1 :

So bukak je blog, approved komen dulu (sikit je, tak banyak macam hampa semua) Hehe. Then I found diz T_T


Tambahan lagi satu daripada aku sendiri, "Hish pehal dengan mende alah ni susah sangat. Kejap boleh, kejap tak boleh" (bengang nii)

Okay aku pun tak tahu apa masalah nye, tension jugak sebab serba salah sangat dengan diorang yang nak komen tu. Macam menyusahkan je. Sobs sobs. Sorry sangat tau? Tapi ada satu cara nak bagitahu, aku harap cara ni dapat bantu :')


Kalau nak komen, biarkan button komen tu terletak dekat bawah macam ni.


Kalau macam ni button komen tu kat tengah2 kan.. Mengikut observation aku memang tak boleh klik. Entah kenapa, blog aku ni kurang upaya kot. Layan kan aje lah ye? HAHAHA. Okay korang dah boleh cuba camni eh :)

Cerita 2 :

K lah, dah abis bab yang fenin kan kepala den. Ehem, tak pasan eh cursor baru itew? Hehe. Aku menang First Giveaway By Iman Sarah & Amira Aisyah. Yay! Dapat hadiah cursor by Nurul Atiqah Jaidin dan header by Cik Mira. Cursor dah siap. Thank you kak :) Sekarang tgh tunggu header. Dah tuntut kat fanpage dia tapi takde respon lak. Takpelah, busy kot. Hehe. 

Syukur aku menang :) Again, aku kan pemalaih. Dapat hadiah cenggini melompat suka. LOL. Memang blog aku ni banyak lagi yang tak lengkap. Dah lama pasang hajat nak tukar blogskin lain. Tapi...... Nanti dulu lah. Busy sebagai alasan. Muehehe. Lagipun laptop aku kan rosak, so Photoshop tak boleh bukak T_T Takpelah, papa kita dah belikan laptop baru sebagai hadiah befday kitaaa. Tengah tunggu dia hantar je. *bisik* Alhamdulillah :')

Cerita 3 :

Cuti ni kerja aku tengok tv sampai lewat malam je. Bangun tidur pulak lewat tengahari. Hewhew. 


Must Be...Love
Aku tengok kat Astro Box Office. Omnomnom. Best sangat. Hero nye hengsengg boh. Heroin pun comel. Eh heroin nye tu aku tengok macam awek iklan Pantene je? Entah lah. Diorang ni kawan baik dari kecik, yang perempuan tu berpewatakan tomboi, lasak (Patchot) ada feeling kat lelaki tu (Ivan). Pastu si Ivan ni jatuh hati dgn sepupu Patchot yang feminin dan cantik. Apa ek nama dia aku lupa lah. HAHA. Then, Patchot nekad nak ubah imej dia..... Pastu Ivan perasan perubahan Patchot dan mula jatuh cinta kat dia. Ish dah lah malas nak cerita panjang2. Aku kan pemalaih. Again? LOL


Wall-E
Korang dah tengok eh movie ni? Best kan..... Awesome sangat. Hehe. Kalau dah tengok takyah lah cerita dah kan. Okay next... 


LOL
Eh cerita ni best. Ak tengok kat Fox Movie je pun. Hehe. Kisah cabaran yang dihadapi oleh ibu bapa ketika mendidik anak-anak yang meningkat remaja. Lakonan Miley Cyrus dan nama2 yang kat atas tu. Haha. Seronok tengok mak Lola (Miley Cyrus) jaga dia. Sebab mak dia ibu tunggal, so tahap kerisauan dia tinggi. Dia jaga anak dia dgn sebaiknya. Tapi anak dia tetap merokok, hisap ganja, lakukan sex random. Mau tak frust mak dia... Sampai sini jelah aku membebel. Tapi movie ni memang best. Hewhew.

THE END.. Memang ohsem pun detik-detik cuti sekolah aku dihabiskan dengan tengok tv. Sangat sangat ohsem T_T Ni jelah cerita 3 dalam 1 aku. HAHAHA. Nak sambung tengok tv. Bye! 


6 Comments:

Blogger Nurul Farahizzati said...

my advice, how about you change the cursor to the normal one or shape like normal one, senang skit nak point kat link.. sbb, kalau guna bentuk2 ni, susah nak point kat link.. mcm nak kena main auchak2 lak..

23 December 2013 at 07:36  
Blogger Anne Nurain said...

wall e memang best.. comel je robot tetiba ada perasaan.. hehe..

25 December 2013 at 18:34  
Blogger Siara Elina said...

tahniah sebab menang GA tuu ^^ hehe mesti lebih semangat nak join GA lepas nie kan ^^

28 December 2013 at 02:44  
Blogger Nadratul Syazwana said...

Eh igt Nad sorang je susah nak click T_T

Btw, cite LOL tu macam best jee. Teringin nak tengok hehe

28 December 2013 at 05:34  
Blogger Ahmad Zaki said...

Fuh. Banyaknya cerita dia. Apa pun selamat kembali berblogging. =)

ZH Blogger

1 January 2014 at 20:05  
Blogger athiqi ariff said...

sedak la dio kelik kampung

2 February 2014 at 20:10  

Post a Comment

Terima kasih daun keladi,
Esok-esok komen lagi...