Cik Qaqa Chiquititas ❤
THE SWEET OWNER



Cik Qaqa Chiquititas
Atika Baharudin
Sweet Sixteen '13
SPM Candidates 2014
SMK Tengku Panglima Perang Tengku Muhammad
6 December 1997

Saya akan menggunakan kata ganti nama "aku" disini. Sebab lebih selesa kot. Hehe. Mintak maaf ye readers :)

NAVIGATION

Navigation : touch hover image



Entry Owner Lyrics Ohsem

Assalamualaikum :) Hello peeps! Welcome to my super duper awesome blog :P Don't forget to follow me, drop your link and comment ❤


FAVOURITE QUOTES

Apabila untuk mendapatkan sesuatu itu. Bersungguh-sungguh macam mana pun kita. Bersusah-payah macam mana pun kita. Berusaha macam mana pun kita. Jika Allah s.w.t telah mengkehendaki itu bukan milik kita. Maka kita wajib menerimanya dengan hati yang redha. Sesungguhnya Allah telah menyediakan sesuatu yang lebih baik sebagai pengganti :)


TALKIE TALKING

No Harsh words here dear
Kindly drop your link
I will blogwalking you back
I'll be glad if you give your feedback about my blog
Let's be my super friends

 budak belum mandi kat sini



BLOG ARCHIVE



SPREAD THE LOVE



ASK ME?




PENGOMEN TERHEBAT

AWESOME CREDITS


Basecode: Nurul AtiQah
Edit by: Cikmimin
Re-Edited By: Atika Baharudin
Follow: Facebook | Twitter 
Best Views : Google Chrome







Musim Kerosakan Harta Benda




Perkenalkan my atoks --'

Yea. Memang aku tengah stress sekarang ni. Tapi takde lah sampai ke tahap atok kat atas nih. Eh atok ni, orang suruh pose sikit sikit je, over pulak dia. Haih


Aku download apps ni untuk scan error laptop aku. Tengok ni haa berapa banyak errors yang ada dalam laptop aku nii. Isk isk. Eh tapi bagi aku sikit je tu, orang lain entah lagi banyak ke apa (ayat penenang diri). Sorry aku terpaksa cakap camni, kalau aku tak cakap camni, mesti aku gelabah gile babengg. HAHAHA. Eventho aku tahu mana ada orang yang errors dia sebanyak aku kan? Kau hado? Fuhh, bangga sekejap *flip hair* :D


Actually senang je kalau dia dah scan errors laptop kita tu, klik je "Fix Issues" kat bawah tu. Then akan keluar macam ni, tekanlah "Purchase now" tu. Pastu nanti ada lah dia suruh kita isi borang untuk detail diri kita ni. Part ni yang aku malaih, sebab dia kena bayor. Orang yang buta IT macam aku ni ingatkan free je. So aku buat dunno je pasal benda ni. HEHE. Gila kan aku? Ye tahu.

Ada sebab kenapa kasih sayang aku kat laptop ni dah pudar, sebabnya laptop ni aku guna dari sekolah rendah lagi, darjah berapa aku tak ingat. Aku rasa darjah lima kot.  Bayangkan lah sekarang aku dah nak masuk form 5. Aku nak laptop baru weh. Aku dah bosan tengok muka dia.

Model laptop ni pun model lama. Aku rasa time aku beli laptop ni, tu tahun last guna model lama. Pastu bila tengok kengkawan dapat notebook free 1 Malaysia tu, terkejut aku tengok model diorang tak sama dengan aku. Diorang punya lagi cantik dan banyak pembaharuan. *meraung dalam hati*


Ni model baru kan...


Ni model lama. *sigh* Memang tak suka dengan model lama ni, Microsoft Office Word pun tahun 2003 engko tahu! Aku pun "Alahai kenapa lah mak aku beli laptop ni awal setahun?" Sobs sobs. Masa model baru keluar, aku baru setahun kot pakai laptop ni, takkan lah aku nak beli yang baru pulak. Setuju tak? Cakap setuju cepat!

Aku bersyukur je apa yang ada :) Laptop ni pun dah banyak berjasa dengan aku. Dah tiba masa dia untuk bersara. Hewhew. Setelah bertahun pakai laptop ni, mungkin tahun ni rezeki aku tukar laptop baru kot. In Shaa Allah :) Sebab tulah aku tak heran laptop ni ada errors beribu. Padahal attitude ni tak baik, ibarat "Harapkan hujan di langit, air dalam tempayan dicurahkan" Betul ke tu? -Betul lah kot.

Habis bab laptop, ada lagi yang rosak. Earphone aku rosak, dah tak keluar suara. Dah ku buang beliau ke dalam tong sampah! Charger phone aku pun rosak jugak. Sekarang ni aku caj henpon cara pelik. Aku tak tahu macam mana nak cerita. Hahaha.


Dah tengok? K paham kan aku charge henpon macam mana buat masa ni? Kelako kan? HAHAHA. Sabar Qaqa... Sabar.. Aku sekarang tengah tunggu masa shopping je. Takde masa lagi nak pi shopping ni T_T 
Kawan aku cakap aku pakai barang ganas macam jantan. Erk? Sampai hati kau cakap camtu. Entah2 jantan pun tak ganas macam aku. Muahaha.




15 Comments:

Blogger athiqi ariff said...

uii...xpo la qaqa...jgn mrh sgt ko laptop tuh..n jgn stress sgt deh..dont worry be happy

9 December 2013 at 07:01  
Blogger athiqi ariff said...

sero supo saloh ejo namo plop la..qaqa...

9 December 2013 at 07:01  
Blogger Atika Baharudin said...

hahah, dop maroh thiqi. geram jah :D dop salah pung lah :D betul doh tuu. hehe

9 December 2013 at 07:47  
Blogger Tasneem said...

akak rasa macam semua nak baru ja. hehe nanti dapat notebook baru, selalu la jenguk belog akak noh. hehe :) semoga cepat rosak! :D

9 December 2013 at 07:53  
Blogger Atika Baharudin said...

tahu takpe :D atoto kak, terima kasih doa kan. memang tu yg qaqa nak --' hahaha

9 December 2013 at 07:56  
Blogger Siara Elina said...

sama lah cara kita charge hp ! hehe charger akak pon rosak -.-

9 December 2013 at 08:27  
Blogger Atika Baharudin said...

oh really? wow! ade geng rupenye! haha --'

9 December 2013 at 08:46  
Blogger Khairun Neiysa said...

samalah. hahaha charge guna usb. xD charge rosak jugak. hahaha

9 December 2013 at 18:16  
Blogger Atika Baharudin said...

yeke? hahaha. yay! jumpa lagi satu geng xD

9 December 2013 at 21:26  
Blogger Azmi Mohamed said...

sabar jew laa..

10 December 2013 at 20:39  
Blogger Claudia Claudy said...

Hahaha, laptop saya lagi banyak errors *kemain bangga lagi nak bagitau kan* -,-' same kes, sebab kena bayar nak fix suma tu, haaa, buat donno je lah :P

11 December 2013 at 00:04  
Blogger Atika Baharudin said...

hahaha, really? sokay, kite geng xD

11 December 2013 at 01:59  
Blogger muhammad azuan said...

ohhh atika guna pencuci laptop yang tu ke...wan guna ccleaner je..huhuhu...

11 December 2013 at 04:13  
Blogger Affy Afiqah said...

akak pun kekadang charge handphone guna laptop...bila waktu terdesak laa...sebab tu kadang2 banyak charger usb dalam kete or dalam handbag...in case kalau kecemasan hewhew

13 December 2013 at 20:35  
Blogger Atika Baharudin said...

@azuan : wahahaha. banyak lah kau punya cleaner -.- haha

@afiqah : ehehe. rupanya qaqa tak keseorangan :D betu betul. mmg bagus untuk kecemasan xD

14 December 2013 at 07:57  

Post a Comment

Terima kasih daun keladi,
Esok-esok komen lagi...