Cik Qaqa Chiquititas ❤
THE SWEET OWNER



Cik Qaqa Chiquititas
Atika Baharudin
Sweet Sixteen '13
SPM Candidates 2014
SMK Tengku Panglima Perang Tengku Muhammad
6 December 1997

Saya akan menggunakan kata ganti nama "aku" disini. Sebab lebih selesa kot. Hehe. Mintak maaf ye readers :)

NAVIGATION

Navigation : touch hover image



Entry Owner Lyrics Ohsem

Assalamualaikum :) Hello peeps! Welcome to my super duper awesome blog :P Don't forget to follow me, drop your link and comment ❤


FAVOURITE QUOTES

Apabila untuk mendapatkan sesuatu itu. Bersungguh-sungguh macam mana pun kita. Bersusah-payah macam mana pun kita. Berusaha macam mana pun kita. Jika Allah s.w.t telah mengkehendaki itu bukan milik kita. Maka kita wajib menerimanya dengan hati yang redha. Sesungguhnya Allah telah menyediakan sesuatu yang lebih baik sebagai pengganti :)


TALKIE TALKING

No Harsh words here dear
Kindly drop your link
I will blogwalking you back
I'll be glad if you give your feedback about my blog
Let's be my super friends

 budak belum mandi kat sini



BLOG ARCHIVE



SPREAD THE LOVE



ASK ME?




PENGOMEN TERHEBAT

AWESOME CREDITS


Basecode: Nurul AtiQah
Edit by: Cikmimin
Re-Edited By: Atika Baharudin
Follow: Facebook | Twitter 
Best Views : Google Chrome







Aku Dan Budak Budak


Rayyan. Makcik gua babysitter dia :')


Aku tak tahu macam mana nak start. Tapi aku kena publish jugak satu entri sebab lately ni blog aku penuh dengan GA je. Maybe setakat ni je kot aku join. Penat pulak rasa. Muehehe. Penat join GA tak habis lagi, tambah pulak dengan penat jaga bebudak. HAHAHA. Takde kaitan langsung. Maklumlah aku takde adik macam korang. Ehem, anak bongsu disini :3

*30 minit kemudian*

Kau tengok sampai 30 minit aku tertunda. Mana tak nya, aku baru tulis ayat pertama kat atas tu.. Si Shahir, 3 tahun, datang kat aku "Kita kongsi ye kak.." (sambil tekan tekan keyboard aku). Maksud dia 'kongsi' tu ialah kongsi tekan laptop aku ni haa. Alahai, comel sangat perangai :) Tapi dalam hati aku geram lah jugak. Makin aku nak cepat, lambat jadinya. Takpe, sabar jelah :) *dalam hati*

Pastu Shahir dah bosan, dia pun keluar bilik. Aku pun tutup pintu bilik dengan harapan bila diorang tengok pintu bilik aku tertutup, diorang abaikan jelah dan taknak kacau aku. Tak lama lepas tu Adawiyah, 5 tahun, ketuk pintu "Kak beby, bukak lah pintu niii... kakcik nak masuk... kak beby...!" Alahai, spoil harapan aku. Aku senyap je, takpe kejap lagi dia blah la tu.. 

Dah berapa minit, makin kuat pulak dia ketuk. Siap sepak sepak lagi. Amboi? Haih tanduk berasap pun dah makin timbul kat atas kepala aku ni. Maklumlah, aku manusia biasa, kesabaran pun ada limit macam broadband jugak. HAHAHA. Bukan apa, bagilah aku masa untuk menyendiri kejap kan. Ekeke. Aku diam je buat tak layan. Saje nak sakat bebudak ni. Nak tengok sampai bila dia nak ketuk pintu bilik aku. Ngeh ngeh. Lagi-lagi Adawiyah tu memang kuat nangis, macam aku lah kot. HAHA

Aku makin seronok lak sakat bebudak nih. Aku bukak pintu, pastu time dia nak masuk tu aku cepat2 tutup. Kahkah *evil laugh* So, sangkaan aku betul, Adawiyah meraung depan pintu bilik aku. Muahaha. Aku tak bukak pintu je pun, dia nangis macam kena gigit ular je. Sian dia. Rasa annoying pun ada, tapi biasalah budak budak :) Aku pun bukak lah pintu dengan senyuman. Tadaaaa -.-

Cerita dia gini, mak ayah diorang pi kerja kat Putrajaya, so aku kakak sedara diorang lah yang kena jaga. Semuanya 4 orang. Suka bebudak? Boleh lah sikit.. Aku lagi suka menyakat dari gomol gomol ni. Lagi2 Adawiyah, memang selalu sangat aku sakat dia. Dia mandi lama, aku tutup lampu toilet. Meraung.. Dia taknak makan, aku paksa. Dia mencebik kata, "Taknak kawan kak beby.." HAHAHA, geli hati aku. Taknak kawan sudah. Huh!

Tadi, patut lah aku rasa licin, berkilat, mulus semacam je screen phone aku, ghupe nye diorang pi cabut protector aku T_T Dah lah diamond weh. Mahal kot aku beliiiiiii. Tak kira lah 10ringgit ke, bagi aku tetap mahal. Hehe. Nakal sungguh. Nakal-nakal diorang, aku sayang sangat tau... 

Aku dulu kecik kecik lagi teruk. Nenek aku cakap kalau aku tidur dalam buaian, bila nak keluar kan aku dari buaian tu time aku masih tidur, automatik aku bangun dan nangis. So bila pemeli aku dah mati akal sangat, cara nak angkat aku dari buai tu, diorang angkat aku dengan buaian tu sekali. Muehehe. Kecik kecik nakal, dah besar nanti mesti baik. Macam aku lah kot :P *muntah pelangi*

p/s : gambaq depa aku takdak. Eh maksud aku dalam fon, malaih nak transfer ke laptop. Next time lah naaa :3 HOHO



13 Comments:

Blogger Tasneem said...

haha kenapa Rayyan comeyy sangat ni!! gerammm hehe. kak beby jangan marah tau. nanti beli screen protector baru tau. hehehe omeeyyy :)

14 December 2013 at 08:22  
Blogger Official Budak Nerd said...

nasib kita sama.. huhu.. bila pegang jer laptop .. my brother terus cakap.. 'jom kita main game' then bila tak mau layan.. dia menjerit kuat kuat.. kalau tutup pintu bilik.. macam nak roboh dia tendang... terseksa jiwa raga... membazir 1 jam layan dia sorang jer.. huhuhu

14 December 2013 at 22:43  
Blogger Anak Itik said...

Assalam.. best baca entry kamoo... hehe. Meh lawat saya juga. :) http://itikelabus.blogspot.com/

14 December 2013 at 23:02  
Blogger muhammad azuan said...

lahai comelnya shahir :D

15 December 2013 at 21:54  
Blogger Niesa said...

haha..kdg2 seronok jugak nak melayan telatah budak2 ni..ada2 je kan..comel..

17 December 2013 at 22:38  
Blogger Nadratul Syazwana said...

Comelnya Rayyannn~ :D

18 December 2013 at 03:03  
Blogger Atika Baharudin said...

Tasneem : hahaha, rayyan memang comel ^^ hahah, mmg kena beli pun T_T kak beby tak marah, kak beby senyum je.. haha

18 December 2013 at 06:18  
Blogger Atika Baharudin said...

Official Budak Nerd : haha, yess. memang tu lah lumrah bebudak :D satu jam? nasib baik qaqa setengah jam je. wakaka

18 December 2013 at 06:33  
Blogger Atika Baharudin said...

Anak Itik : Hewhew, thank you :) in shaa allah qaqa lawat blog awak back :)

18 December 2013 at 06:38  
Blogger Atika Baharudin said...

Muhammad Azuan : haha, memang comel. tapi nakal. hahah

18 December 2013 at 06:39  
Blogger Atika Baharudin said...

Niesa : Haha, betul betul. geli hati dibuatnya :)

18 December 2013 at 06:41  
Blogger Atika Baharudin said...

Nadratul Syazwana : hahah, tahu takpe :D

18 December 2013 at 06:42  
Blogger Siara Elina said...

mata rayyan sangat2 cantik ! ><

18 December 2013 at 10:50  

Post a Comment

Terima kasih daun keladi,
Esok-esok komen lagi...