Cik Qaqa Chiquititas ❤
THE SWEET OWNER



Cik Qaqa Chiquititas
Atika Baharudin
Sweet Sixteen '13
SPM Candidates 2014
SMK Tengku Panglima Perang Tengku Muhammad
6 December 1997

Saya akan menggunakan kata ganti nama "aku" disini. Sebab lebih selesa kot. Hehe. Mintak maaf ye readers :)

NAVIGATION

Navigation : touch hover image



Entry Owner Lyrics Ohsem

Assalamualaikum :) Hello peeps! Welcome to my super duper awesome blog :P Don't forget to follow me, drop your link and comment ❤


FAVOURITE QUOTES

Apabila untuk mendapatkan sesuatu itu. Bersungguh-sungguh macam mana pun kita. Bersusah-payah macam mana pun kita. Berusaha macam mana pun kita. Jika Allah s.w.t telah mengkehendaki itu bukan milik kita. Maka kita wajib menerimanya dengan hati yang redha. Sesungguhnya Allah telah menyediakan sesuatu yang lebih baik sebagai pengganti :)


TALKIE TALKING

No Harsh words here dear
Kindly drop your link
I will blogwalking you back
I'll be glad if you give your feedback about my blog
Let's be my super friends

 budak belum mandi kat sini



BLOG ARCHIVE



SPREAD THE LOVE



ASK ME?




PENGOMEN TERHEBAT

AWESOME CREDITS


Basecode: Nurul AtiQah
Edit by: Cikmimin
Re-Edited By: Atika Baharudin
Follow: Facebook | Twitter 
Best Views : Google Chrome







Perubahan Fizikal (Fizikal Ke Ni?)


 

Untuk menepati tema Musim Hujan a.k.a Musim Banjir. Muehehe.


Hi Peeps! Baru teringat yang lately ni memang aku ada buat pemerhatian Biologi kat diri aku sendiri. Almaklum cuti sekolah ni rhendhu (rindu) pulak kat Biologi ni. Rindu lah sangat kan Qaqa? --' So pemerhatian yang aku maksudkan tu ialah makanan yang dahulunya aku tak penah langsung sentuh (nampak benor nipunye tak penah sentuh) dan makan atau minum, sekarang jadi makanan kegemaran aku. Whoa, sound interersting! Puji entri sendiri ke ni? HAHA

1. Petai

 

Sape tak kenai petai? Meh nak bantai dengan selipar ni.. HEHE. Aku tak pasti sejak bila aku start makan petai. Yang aku tau, dulu bila nampak org makan petai je on the spot aku kipas2 depan hidung aku. Ayat pelik. Janji korang paham kan? Ekeke. Baru sedar yang potai ni sodap. Lagi2 masak sambal. Kalau buat ulam petai tu direbus dulu. Yang mentah tu rasa dia kuat sangat. Aku tak makan. Hewhew. Jangan perlekehkan orang yang makan petai sepertimana aku pelekehkan mereka dahulu (ayat insaf). HAHA. Petai ni ada khasiat tau. Kbye :b

2. Soya

 

Tak sangka aku anti minuman berkhasiat ni dulu. Serius cakap, dah try minum dulu tapi nak muntah. Sebab aku memang tak suka minum susu sampai sekarang. Mungkin sampai bila-bila. Eh tak boleh, pregnant nanti kena banyak minum susu tau Qaqa. Wakaka. Thanks to adik2 sedara aku yang mendorong aku minum soya ni. Diorang ni hantu soya, kalau pegi bejalan memane ke, mesti bawak bekal soya yang kotak besor tu dalam kereta. So bila aku dah dahaga sangat, tepaksa lah aku telan jugak air ni (it should be 'minum' not 'telan'). Okay? Then just realized that soya sedap. K aku mengaku bersalah :( Hehe.

3. Teh Bunga

 

Memang aku benci air ni dulu. Tu je nak cakap (dah takde idea sebenarnya) HAHA. Ha, yang ni aku terima kasih kat Ayob, bestfriend aku. Dia ni perempuan lah. No, nama dia bukan Ayob. Ayob tu nama daddy dia. HAHA. Aku tak tahu ye, aku masuk je sekolah baru tu kawan2 dia memang dah panggil dia guna nama 'manja' tu. Ngeh ngeh. Sebab Ayob ni hari hari beli air ni. 
Aku pun jadi musykil.
Aku, "Weh sedap ke air tu hah?" -"Sedap lah, apa yang aku suka semua sedap." -"Koya parok Ayob ni (dalam hati) Er? Nak sikit...." 2 minute ago, "Em sedap gak....". 
Esoknya aku beli air tu ikut Ayob. Konon nak jinakkan diri minum air tu. Dan hari2 seterusnya jugak aku beli... Nampak sangat pengaruh Ayob ni besar. Sangat besar. Dari benci kepada cinta. Hasilnya "Bencinta" lakonan Nora Danish dan Farid Kamil. Ekeke.



Eh? Tetibe lak ade gambor awek ni. Nak gosip jap, tadi time search gambor petai kat Aunty Google tetibe ade gambar Nora ni. Mulalah aku dalam hati "Haih kenapalah comel sangat? Atoto. Tapi kenapa kau duduk dlm kawasan petai? Ape kena mengena kau dgn petai?" Menjadi tanda tanya seketika. HAHAHA

Tu je lah kot perubahan yang aku sedar sangat ketara. Nampak Nora Danish terus lupa apa lagi perubahan yang aku alami (alasan logik). Heheh. Perubahan ni mungkin menunjukkan yang aku dah bertambah matang :) Eh eh baru sedar. Semalam kan birthday aku yang ke-16. Yay! Happy Bornday Qaqa! :* (tak malu wish diri sendiri). hewhew. 

p/s : Actually enteghi ni nak hupdate cemalam, tapi waktchu acek jeles dgn itew, co itew tak cempat nak update. Sila translate ke bahasa alien jika anda tak paham. Kalau anda paham, anda alien! Wakaka.

Korang pun ada mengalami perubahan macam aku jugak tak? Kalau ada, cer share cer share :) Have a nice day everyone. Ekspeceli for me, yesterday birthday girl :)) LOL


8 Comments:

Blogger ann-zack smile said...

Happy belated besday.
btw, mummy x minum apa2 air yeowss.. ngeee

6 December 2013 at 16:02  
Blogger iezayusof said...

HAPPY BIRTHDAY TO YOU MY DEAR. MAY ALLAH BLESS YOU ALWAYS.
#gua memang anti petai sebab gua dah prnah rasa 'benda' tu, pahit gilo and sampai skrang gua tak makan2 XD

6 December 2013 at 16:20  
Blogger muhammad azuan said...

teh bunga memang sedap kan :D

7 December 2013 at 03:21  
Blogger Izzati Amira said...

jarang jugak minum air bersusu ni.. ase nak muntah je.. tapi kalau nak minum tu, kadang2 je la.. heheh

7 December 2013 at 22:11  
Blogger Tasneem said...

petai laa ohsem hehe -.-' masak sambal. :')

8 December 2013 at 04:23  
Blogger Ahmad Zaki said...

selamat hari lahir Qaqa comel. Sorry lambat wish. Apa pun jangan minum soya banyak sangat, soya dikaji boleh melembabkan otak. Kopi takpa sebab sunnah Rasulullah S.A.W. =)

ZH Blogger

8 December 2013 at 17:59  
Blogger Siara Elina said...

kenapa kau duduk dalam kawasan petai ? haha ayat takleh blah

8 December 2013 at 18:45  
Blogger Atika Baharudin said...

@ann-zack : hehe thankyou mummy :) oh really? wow, exotic jugak mummy nih. hehe

@iezayusof : ahaha, thankyou :) aamin..yeke? qaqa pun dulu anti gile, skrang tak lagi. haha

@azuan : yup! ^^

@izzati amira : kan kan. qaqa pun :) just soya je qaqa layan.. :) hewhew

@tasneem : kan kan. yummy boh :D

@ZH : haha thankyou :) oh yeke? tak tahu pulak. thanks gitau :) qaqa suke kopi susu. hehe

@siara : hahah, sgt pelik okay! :D

8 December 2013 at 22:09  

Post a Comment

Terima kasih daun keladi,
Esok-esok komen lagi...